Välkommen till Cebex!


Vänligen hjälp oss att ge dig korrekt information, ditt val nedan påverkar moms och transportssätt.



Privatkund

Företagskund

Offentlig sektor

Jag är redan kund, logga in mig
Epostadress
Lösenord
Har du glömt lösenordet? Inga problem, klicka här så skickar vi det via epost. Har du inte fått det inom några minuter så kolla i din skräppost eller spamfilter.

Alginat Normal, Set 500 g
[2899]

Alginat är ett högkvalitativt och dammfritt avgjutningsmaterial som lämpar sig speciellt för mycket detaljerad och snabb avgjutning av nästan alla material. Materialet är ett smaklöst, blått pulver som blandas med vatten och lufthärdar normalt inom 2-3 minuter i rumstemperatur. En fördel med den snabba härdningsprocessen är att gips- eller vaxgjutningar kan tas nästan omedelbart.

Eftersom det säkert kan appliceras över hela kroppen, är alginat särskilt användbart för att skapa formar av olika kroppsdelar, vilket gör det idealiskt för skulptörer, modellmakare eller de som arbetar inom film- och tv-industrin, som t.ex. makeupartister eller folk som arbetar med specialeffekter.

Vid avgjutning av ansikten med skägg eller ögonbrynshår så rekommenderar vi att smörja in håret med ett mycket tunt lager vaselinolja så att det inte fastnar när alginatmasken tas av.

Gör så här:
Blanda produkten omsorgsfullt men snabbt, när alginaten blivit en krämig och homogen massa, spatla eller doppa delen som ska gjuta av i blandningen. Vänta tills produkten har torkat och extrahera sedan långsamt och försiktigt för att undvika att masken går sönder.

Häll sedan ditt avgjutningsmaterial t.ex. gips, silikongummi eller cement. När gjutgodset är helt torrt, tas alginatmasken av i delar från det avgjutna föremålet.

Färg: Blå

Lukt: Luktfri
Blandning: 2 delar vatten till 1 del pulver
Härdningstid, vid 23 °: Ca 9-13'


   
Antal:
 
 377:50 
     Finns i lager
 Drejskiva Shimpo Whisper T m/hål och skruv
 Krita                               5 kg
 Tennoxid                           100 g
 Mudtools - Drejsken Blå, form 3
 Petalit                             2 kg
 Odenwälderlera                      2 kg