Välkommen till Cebex!


Vänligen hjälp oss att ge dig korrekt information, ditt val nedan påverkar moms och transportssätt.



Privatkund

Företagskund

Offentlig sektor

Jag är redan kund, logga in mig
Epostadress
Lösenord
Har du glömt lösenordet? Inga problem, klicka här så skickar vi det via epost. Har du inte fått det inom några minuter så kolla i din skräppost eller spamfilter.

Plattengobe C-1 2 kg
[573]

Plattengobe C-1 används för att skydda sättplattor och keramiska föremål mot glasyrstänk.

Om en glasyr rinner ner på sättplattan så kommer den att absorberas / smälta samman med den och göra det svårt att få den ren. Ofta fastnar även det keramiska föremålet, som står på plattan, så hårt att det går sönder när man försöker att frigöra det. 

Plattengobe C-1 är en bättre lösning än ren zirkonsilikat då den inte binder så hårt mot plattytan vilket gör det lättare att knacka bort glasyrspillet.  


Gör så här:
1) Blanda pulvret med en handvisp, i lika delar, med vatten tills det får en mjölkaktig konsistens.
2) Om plattengoben ska penslas på en ny sättplatta, som aldrig tidigare varit engoberad, så rekommenderar vi att man först väter sättplattan med vatten (använd en våt svamp). Det förhindrar plattengoben från att torka för snabbt och ojämnt.
3) Stryk sedan plattorna korsvis med en lämplig pensel, t.ex. Haképensel [44254]. Applicera plattengoben i flera tunna lager, och låt plattan torka mellan varven. Lägger man på ett för tjock lager så riskerar man att plattengoben flagnar av. 

OBS! Sätt aldrig in våt eller mycket fuktig sättplatta i ugnen, det kan orsaka en termochock som gör att plattan spricker.

Säljs i påsar om 2 kg.


Antal:
 
 323:00 
     Finns i lager
 Lergodsglasyr 3122 Grå, Pärlemo     2 kg
 Lergodsglasyr 3129 Nougat, Pärlemo  2 kg
 Slumpingform 465, 15 x 15 x 2 cm
 Lergodsglasyr 5112 Apelsin          2 kg
 Lergodsglasyr 5116 Murgröna         2 kg
 Färgkropp Petroleum               100 g