Välkommen till Cebex!


Vänligen hjälp oss att ge dig korrekt information, ditt val nedan påverkar moms och transportssätt.



Privatkund

Företagskund

Offentlig sektor

Jag är redan kund, logga in mig
Epostadress
Lösenord
Har du glömt lösenordet? Inga problem, klicka här så skickar vi det via epost. Har du inte fått det inom några minuter så kolla i din skräppost eller spamfilter.

Ugn Raku Tunna
[51RAKUT]

Den här raku-ugnen är, trots sin enkla konstruktion, en mycket kvalitativ och populär produkt. Den kraftiga ugnsmanteln består helt enkelt av ett ombyggt oljefat vilket ger en robust och tålig konstruktion som raku-ugnar behöver. På insidan har ugnskammaren isolerats med 38 mm tjock keramisk fiber som ger en effektiv isolering och är enkel att byta ut vid behov.

Locket är monterat på ett stativ som gör det enkelt att öppna och stänga med en hand t.ex. när man ska tömma ugnen.

Brännaren (tillbehör, se nedan) monteras på brännarfästet som medföljer ugnen och blir då fixerad på ett perfekt avstånd till ugnskammaren. Ugnen levereras med 2 st Bottenstenar samt 1 st rund sillimanitplatta (38 cm i diameter, 16 mm tjock).

Till ugnen rekommenderar vi vårt gasbrännarset [51GASBRSE.Ssom är ett komplett set bestående av 1 st brännare och handtag av hög kvalitet samt 2m slang och slangbrottsventil. Slanbrottsventilen är en extra säkerhet om t.ex. gasolslangen skulle gå av. Då faller trycket hastigt och slangbrottsventilen stryper tillförseln av gas.


Andra lämpliga tillbehör är vår digitala Pyrometer [57T1214009Vsamt skyddshandskar, tänger eller färdigblandade rakuglayrer. Skriv in Raku i sökrutan på första sidan så hittar du dem snabbare.

Ugnens mått

Utvändig dia:60 cm
Invändig dia:48 cm
Utvändig höjd:71 cm
Invändig höjd:56 cm

Antal:
 
 8.540:00 
     Beställningsvara
 Fiber/Lufth Ljus (165-1187)      12,5 kg
 Stengodslera Grå med chamotte 0,5mm 12,5
 Porslin Paperclay                   5 kg
 Rakuglasyr 916 Blå, färdigblandad   1 kg
 Lergodslera Vit 0,5 mm 25%         10 kg